Vaccinaties

Het is aan te raden om uw kat elk jaar in te laten enten. Bij jonge kittens gebeurt dit in het begin iets vaker. Dan worden ze op 9 en 12 weken geënt. Dit is nodig om een goede immuniteit op te bouwen. Vervolgens worden ze elk jaar geënt.

Mocht u uw kat mee willen nemen naar het buitenland dan moet uw kat ingeënt zijn tegen hondsdolheid. Het is verstandig om met uw dierenarts te overleggen welke maatregelen u nog meer moet treffen in verband met de verschillende regels van elk land. Ook kunt u kijken op www.licg.nl voor een overzicht per land.

Als u op vakantie gaat en u neemt uw kat niet mee, dan kan het zijn dat uw kat naar het pension toe gaat. De meeste pensions stellen een inenting verplicht tegen kattenziekte en niesziekte. Daarnaast is er ook een enting beschikbaar die extra werkt tegen niesziekte. Niesziekte is namelijk een zeer besmettelijke ziekte onder katten. Op plekken waar meerdere katten bij elkaar komen is de kans op besmetting met niesziekte groot. Weet u niet zeker of een enting nodig is bij uw kat dan mag u altijd even contact opnemen met de praktijk.

Reacties zijn gesloten.