Vaccinaties

Wij raden aan om uw hond elk jaar in te laten enten. Bij jonge honden gebeurt dit in het begin iets vaker. Dan worden ze op 6, 9 en 12 weken geënt. Dit om een goede immuniteit op te bouwen. Vervolgens kunnen ze elk jaar geënt worden. Sinds kort is er een vaccinatie tegen de ziekte van Lyme beschikbaar. Komt uw hond vaak in contact met teken, dan kunt u de hond extra bescherming bieden.

Mocht u uw hond mee willen nemen naar het buitenland dan is bescherming tegen hondsdolheid nodig. Kijk voor meer informatie naar de pagina ‘Met uw hond naar het buitenland’.

Gaat de hond niet mee op vakantie maar naar een pension of kennel, dan kunt u de hond beschermen tegen kennelhoest.  De meeste pensions stellen een inenting verplicht tegen kennelhoest. Kennelhoest is een besmettelijke keelontsteking die kan leiden tot longontsteking. Op plekken waar meerdere honden bij elkaar komen is de kans op besmetting met kennelhoest groot. Denk daarbij dus niet alleen aan pension, maar ook aan tentoonstellingen en hondenscholen. Weet u niet zeker of een enting nodig is bij uw hond dan mag u altijd even contact opnemen met de praktijk.

Reacties zijn gesloten.