Pups

Het is belangrijk om pups regelmatig te ontwormen. Dit moet vaker gebeuren dan bij volwassen honden. Pups
moeten ontwormd worden op 2, 4, 6, en 8 weken leeftijd, dit gebeurt normaal gesproken bij de fokker. Vervolgens elke maand ontwormen tot de pup een half jaar is. Het ontwormen van pups moet zo vaak omdat deze eigenlijk altijd besmet zijn met spoelwormen.

Als de pup een half jaar is geweest kunt u uw hond 4 x per jaar ontwormen. Mocht uw hond met kinderen in aanraking komen is het zeer aan te raden om het ontwormen goed bij te houden, omdat sommige wormen van uw hond ook besmettelijk kunnen zijn voor uw kinderen en u zelf.

Het is belangrijk om uw jonge hond in te laten enten. Deze moet op 6 weken leeftijd ingeënt worden tegen hondenziekte en parvo. Deze enting wordt normaliter bij de fokker gegeven. De tweede enting wordt gegeven op 9 weken leeftijd en is tegen parvo en de ziekte van weil. Tenslotte krijgt de pup op 12 weken leeftijd de laatste vaccinatie en deze wordt de cocktailenting genoemd. Let er op dat als u pup mee gaat naar het buitenland, deze tegen hondsdolheid geënt moet worden. Mocht u hond naar een plek gaan waar veel andere honden zijn is het aan te raden om de hond in te enten tegen kennelhoest. Voor vragen of advies kunt u contact op nemen met de praktijk.

De pups die bij ons geënt zijn krijgen op de leeftijd van een half jaar een oproep thuis gestuurd voor een gratis puppy- check up. Tijdens deze check up wordt uw pup gewogen en zal onze assistent uw pup nakijken. Deze check up gebeurt in principe op afspraak, wat inhoudt dat er dus ook voldoende tijd is om eventuele vragen te

Reacties zijn gesloten.