Nieuws

Wegwerkzaamheden

Van 2 tot 5 juni vinden er werkzaamheden plaats aan het stukje weg waar de praktijk aan gevestigd is, Oldenzaalseweg, en is deze dus volledig afgesloten voor verkeer. Onze parkeerplaats en de parkeerplaatsen aan de weg voor de praktijk zijn dan niet bereikbaar. Onze praktijk is wel te voet via het trottoir te bereiken. De auto kunt u parkeren in een zijstraat ( van der Veenstraat/ten Polstraat/L. von Bonninghausenstraat).

Oud en Nieuw

Kijken jullie er al naar uit om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden door samen met familie en vrienden het vuurwerk te bewonderen? Jammer genoeg denkt uw huisdier daar wellicht anders over! Voor de meeste huisdieren is vuurwerk allesbehalve een knalfeest.

Waar u nu al mee kunt beginnen als voorbereiding op oud en nieuw is uw huisdier laten wennen aan vuurwerk door middel van cd’s of een app met vuurwerkgeluiden! Op oudjaarsdag zijn er ook verschillende aanbevelingen om uw huisdier te helpen. Moest dit nodig zijn, dan kunnen we medicatie voorschrijven zodat uw huisdier (en u) met een gerust hart het nieuwe jaar kunnen beginnen. Kom langs op de praktijk of neem contact met ons op voor meer informatie!

 


 

15032933_1140802042671553_1764779045944468275_nSinterklaas is weer in het land en de feestdagen komen er aan! Dat betekent dat er volop chocoladeletters en kerstkransjes in huis zijn. Let u echter bij dit chocolade-snoepgoed op de hond? De cacao in chocoladeproducten is namelijk giftig voor honden (en katten).

Mocht uw hond chocola hebben gegeten, neem dan zo snel mogelijk contact op met de praktijk.


Bravecto

Op dit moment verschijnen er veel verontrustende berichten op internet over het antivlooien en antitekenmiddel Bravecto. Het zou acuut leverfalen veroorzaken en er zouden dieren door het gebruik van dit product overleden zijn. Wij krijgen dan ook veel vragen over de veiligheid van dit product.

Via deze weg willen wij u op de hoogte brengen van de laatste stand van zaken. Bravecto is een heel nieuw product. En, zoals altijd bij de introductie van een nieuw product, gaan er inderdaad verhalen de ronde over de nadelige en zelfs dodelijke gevolgen van het gebruik ervan. Echter, op de dieren die overleden zijn, is geen sectie verricht. Sectie is de enige manier om eventuele samenhang met Bravecto te bewijzen. Er is dus geen bewijs dat het plotselinge leverfalen daadwerkelijk door de Bravecto komt. Onbegrepen leverfalen komen wij sowieso zo af en toe tegen bij patiënten, ook toen Bravecto nog niet op de markt was.
Als je dier op jonge leeftijd plotseling sterft door acuut leverfalen, is het menselijk om daar een boosdoener voor aan te willen wijzen. En als je dan bravecto toevallig toegediend hebt, dan is dat natuurlijk de schuldige. Wij hebben echter met hetzelfde soort verhalen te maken gehad toen andere middelen op de markt gebracht werden. Ook door die producten zouden meerdere dieren overleden zijn. En ook dat is nooit bewezen en nu hoor je er nooit meer wat van.

In de officiële studies blijkt dat Bravecto een erg veilig product is, zelfs veiliger dan menig ander product. Ook onze ervaringen ermee binnen onze eigen praktijk zijn erg positief. Vooralsnog gaan we van de officiële cijfers uit en moeten we concluderen dat het een veilig product is. Het staat natuurlijk buiten kijf dat we alle ontwikkelingen nauwlettend volgen. Zodra er enige twijfels zijn over de veiligheid van het product, dan zullen we natuurlijk direct maatregelen treffen en dat communiceren. Maar nogmaals: vooralsnog gaan we er van uit dat het juist een erg veilig product is.Mocht u toch liever een product hebben wat zich niet verspreidt via de bloedbaan, dan zijn er natuurlijk goede alternatieven. Heeft u nog vragen over de bravecto of over de alternatieven? Neemt u dan contact met ons op!

bravecto afbeelding

 


Nieuwe dierenarts

Graag stellen we Paulien de Weerd aan u voor. Paulien is dierenarts en zal vanaf 1 november u graag helpen met de zorg voor uw huisdier. Paulien groeide op in Groningen en kijkt er naar uit om in Twente haar vak uit te oefenen.

Dierenarts Sebastian vervolgt zijn carrière in Brabant. Hij bedankt iedereen voor de prettige samenwerking en heeft veel vertrouwen in Paulien.

Paulien de Weerd


Reacties zijn gesloten.