Juni chipmaand

Juni staat wederom in het teken van het chippen (én registreren) van honden en katten.

Waarom chippen?
Sinds 2013 is het verplicht om je hond te chippen en te registreren. Daarnaast komt het vaak voor dat honden of katten weglopen. Wanneer uw dier gechipt en geregistreerd is, kan een dierenarts of dierenambulancepersoneel de chip aflezen wanneer uw dier is weggelopen. Via de gekoppelde contactgegevens worden kan men u dan bereiken, waardoor u herenigd wordt met uw huisdier.

Registreren
Naast het chippen, moet de chip dus ook geregistreerd worden. Dat houdt in dat het chipnummer van het dier gekoppeld wordt aan de contactgegevens van de huidige eigenaar. Daarnaast geldt dat wanneer u een reeds gechipte hond koopt, u de hond binnen 14 dagen na aanschaf op uw naam moet registreren. Een lijst met databanken waarin u uw huisdier kunt registreren vindt u hier:
http://chipjedier.nl/3nf/aangewezen-databanken.html
Denkt u er ook aan om uw contactgegevens actueel te houden in de database waar uw dier in geregistreerd staat? Geef adreswijzigingen en nieuwe telefoonnummers altijd zo snel mogelijk door aan de database.

Aanbieding
In de maand juni kunt u bij Dierenartsenpraktijk Tubbergen uw hond of kat laten chippen zonder consultkosten! Daarnaast bieden we eigenaren van reeds gechipte dieren een gratis check aan; hierbij controleren we of de chip het nog doet en of de gekoppelde gegevens nog up-to-date zijn.

 

banner-chipjedier-drukwerk

Reageren is niet mogelijk